Selecteer een pagina

Kinderboeken over scheiding

Boeken voor kinderen over ouders die uit elkaar gaan. Inmiddels zijn er al vele varianten op de markt! Ik heb zeven kinderboeken op een rij gezet die mij aanspreken of die mij werden aangeraden door ouders of kinderen zelf.

Vind je dat er in dit overzicht écht een bepaald boek ontbreekt? Ik hoor het graag!

Kinderboeken vanaf 4 jaar

Kamil, de groene kameleon

Over een kleine kameleon die ruzies meemaakt van zijn ouders, en het lastig vindt zich aan te passen in hun beider werelden terwijl hij van allebei houdt.  

Link naar bol.com

 

Ik hoor bij jullie allebei

Als jouw ouders zijn gescheiden dan verandert er veel in je leven. Je voelt van binnen van alles en je weet niet altijd hoe je daarmee moet omgaan. Het is vaak moeilijk om te vertellen hoe je je voelt. Je wilt papa en mama niet steeds lastig vallen met de vragen die je hebt en met jouw verhaal. Dan is het fijn als je in dit werkboek kunt werken. Het lucht op wanneeer je kunt opschrijven wat je voelt of er een tekening van maakt. 

Link naar bol.com

 

Soms woon ik bij mama en soms woon ik bij papa

Eenvoudig prentenboek dat kan helpen om met peuters over echtscheiding te praten. Op elke pagina zit een grote flap van papier. Zonder het flapje om te slaan zie je de situatie bij papa, als je omslaat die bij mama, of net andersom.

Alleen tweedehands verkrijgbaar 

Hoe vertel ik het-reeks: scheiden

Scheiden met jonge kinderen is een ingrijpende gebeurtenis. Dit prachtige prentenboek helpt bij het bespreken en verwerken hiervan. Het laat met behulp van luchtige, maar duidelijke tekst en kleurrijke, tot de verbeelding sprekende, illustraties, het proces van de scheiding zien. Een mooi modern sprookje dat ook zeer geschikt is voor leerkrachten om voor te lezen in de kring op school, voor kindercoaches, grootouders, hulpverleners en pedagogen.

Link naar bol.com

 

Thuis bij allebei

Een prentenboek over scheiden en co-ouderschap. De grappige teksten bieden ouders houvast bij het bespreken van deze lastige thema’s met hun kinderen. Kinderen uit co-ouderschap situaties waarbij de ouders nog goed met elkaar omgaan zullen zich het best in dit boek herkennen. 

Link naar bol.com

Kinderboeken vanaf 10 jaar

Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders

Eenvoudig prentenboek dat kan helpen om met peuters over echtscheiding te praten. Op elke pagina zit een grote flap van papier. Zonder het flapje om te slaan zie je de situatie bij papa, als je omslaat die bij mama, of net andersom.

Alleen tweedehands verkrijgbaar 

Hoe vertel ik het-reeks: scheiden

Er zijn een heleboel vragen die bij je opkomen als je ouders gaan scheiden. In dit boek bekijken we samen met jou wat je overkomt en wat er nu gaat gebeuren. 

Link naar bol.com