Coaching voor ouders & bonusouders

Een sterke start met je kinderen na de scheiding

“Mijn wereld staat op zijn kop!”

Veel ouders hebbend hun scheiding vragen als: “Hoe help ik mijn kinderen bij het wennen aan de nieuwe situatie? Kan ik het eigenlijk wel, een gezin draaien in mijn eentje? Er is veel spanning in huis, hoe beleef ik weer meer plezier met mijn kinderen? De scheiding was nodig, maar ik voel me erg schuldig naar mijn kinderen toe. Hoe gaat het nu met ze, wat gaat er in hun koppies om?”

Veel gescheiden ouders worstelen met deze en andere vragen en dat is niet verwonderlijk. Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis, kijk alleen al naar de lijst van meest stressvolle gebeurtenissen in het leven: de echtscheiding staat op plek twee(!), direct na het overlijden van een partner. Je wereld staat op zijn kop. Begeleiding door een neutrale professional kan in deze periode fijn en behulpzaam zijn. Karlijn van iep coaching is psycholoog en kindercoach en is gespecialiseerd in begeleiding bij (echt)scheidingen, vóór de scheiding, tijdens en erna.

Soms komen de ex-partners samen mijn praktijk. Dan kijken we wat jullie samen kunnen doen om het makkelijker te maken voor de kinderen. Andere vaders en moeders komen alleen. De focus ligt dan op jou en jouw eigen ‘nieuwe’ gezin.

Wat wij fijn vonden in ons coachingtraject bij Karlijn was haar transparante werkwijze en open houding in de gesprekken. Er was geen goed of fout. Karlijn liet ons alle kanten van onze ideeën belichten en gaf ons allebei aandacht en tijd om tot inzichten te komen. Eigenlijk keek ze als een soort sportcoach vanaf de zijlijn met ons mee: ze motiveerde ons en wist ons als een team bijeen te houden. Omwille van de kinderen. Vader van 2 kinderen

iep coaching werkt met trajecten: een passende aanpak.

iep coaching werkt met trajecten. Dat wil zeggen dat jij van te voren precies weet hoe vaak jij/jullie in de praktijk langskomen. Het meest compacte traject voor ouders heeft bijvoorbeeld drie sessies. Soms komen er ook andere vragen op tafel dan de vraag waarmee je oorspronkelijk binnenkwam. Natuurlijk kunnen we dan extra sessies inplannen, want mensenwerk blijft altijd maatwerk! Werken met trajecten heeft nog een belangrijk voordeel: door de continuïteit leren we elkaar goed kennen en kunnen we dieper ingaan op de hulpvraag. Ik heb gemerkt dat “even snel langskomen” voor een losse sessie boordevol tips & trics op de korte termijn als heel behulpzaam wordt ervaren, maar dat dit op langere termijn een minder stevige basis legt.

iep coaching is aanbieder van New Beginnings

iep coaching is trotse aanbieder (en eigenaar!) van Het New Beginnings programma. Dit is een evidence-based ouderprogramma uit de VS speciaal voor gescheiden ouders. Het zet je focus op jouw eigen, ‘nieuwe’ gezin na de scheiding: hoe zet je weer een stevige basis neer? Hoe kun je jouw kinderen het best ondersteunen in deze situatie? Hoe vind je de balans en rust weer terug in je gezin? In 10 weken ontdek je het antwoord op deze en andere vragen na scheiding. belangrijk om te weten: New Beginnings focust op het ondersteunen van de kinderen; het is nadrukkelijk geen therapiegroep voor ouders zelf. Heb je wel behoefte aan ondersteuning in jouw eigen proces? Kies dan voor één van de andere trajecten. Ik adviseer je hierin graag, een belletje is altijd welkom.