Karlijn Pieterse

Ik ben Karlijn Pieterse (1982), psycholoog en kindercoach bij echtscheiding.

Mijn werkwijze onderscheidt zich in transparantie en maatwerk, en de krachtige combinatie van psychologiekennis en een sterke intuïtie.

iep coaching is een moderne coachpraktijk in het centrum van Voorschoten, gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en ouders in scheidingssituaties.

Ik ben Karlijn

In mijn praktijk help ik jou en je kinderen graag op weg na de scheiding, met een praktische, persoonlijke en professionele aanpak. Ik help jou en je kinderen bij het maken van een sterke start na de scheiding. Zodat jullie lekkerder in je vellen en jij je straks weer in controle voelt, en jij je in jouw nieuwe gezinssituatie ook weer zeker voelt over jezelf als ouder.

Als kind van gescheiden ouders, ik was toen 19, is echtscheiding een thema dat al jaren door mijn eigen leven verweven is. Van de eerste maanden waarin ik het moeilijk heb gevonden om te wennen aan de veranderingen, tot nog jaren later bij het ontmoeten van nieuwe partners en de spannende momenten dat mijn ouders elkaar weer voor het eerst ontmoetten. Inmiddels ben ik 36, ben ik opgeleid tot psycholoog en kindercoach, en begeleid ik gescheiden gezinnen in mijn praktijk. Bij mij aan tafel zitten vaders, moeders, zonen en dochters, met ieder hun eigen vragen en gevoelens over de scheiding. Geen enkele scheiding is hetzelfde, maar wat altijd overeenkomt is de ingrijpendheid ervan: de wereld van ouders en kinderen staat op zijn kop! Ik begeleid ouders en kinderen bij het doormaken van deze periode. Dit doe ik op een positieve, nuchtere en respectvolle manier. Ik ga er altijd vanuit dat elke ouder en ieder kind handelt vanuit goede intenties, en dat ieder mens doet en denkt in patronen die hem iets opleveren. Wat dan ook, bijvoorbeeld troost, goedkeuring of een gevoel van controle. Dan is er dus nooit goed of fout. Wel kan het (onbewust) gebeuren dat met dit gedrag belangen in het gedrang raken, zoals het belang van het kind. We kijken nieuwsgierig naar de patronen en naar wat er nodig is om de situatie makkelijker te maken voor het kind én voor ouders zelf.

Ik werk met coachtrajecten voor ouders, voor kinderen of voor het hele gezin. Ook werk ik met het New Beginnings programma; een uniek 10-weken coachtraject uit de VS voor ouders (individueel of in een kleine groep). Het New Beginnings programma is laagdrempelig en ontzettend praktisch. Het leert ouders hoe zij hun kinderen zélf beter kunnen helpen na de scheiding. Het gaat over vragen als “Hoe praat je met je kinderen over hun gevoelens en over lastige vragen over de scheiding? Hoe zorg je voor een positieve, stevige basis in jouw ‘nieuwe’ gezin? Hoe komt er meer rust en balans in huis? Hoe heb je het weer leuk met elkaar? Hoe houd je je kinderen erbuiten?” Kinderen beter helpen via coaching van de ouders: dáár geloof ik in. De kracht zit al in ouders zelf.

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Karlijn

Je kunt me bellen op 06 1816 0066.

Opleidingen

2018  Training Kinderen Scheiden ook! 2.0, RINO Amsterdam
2017  
Training burn-out coach, Albert Sonnevelt/Burn inn
2015  Traumaverwerking bij kinderen, OpenFields Opleidingen
2014  Workshop Fluisterkind, OpenFields Opleidingen
2014  Kindercoach, Sonnevelt Opleidingen
2007  Basisaantekening Psychodiagnostiek, kwaliteitskeurmerk NIP
2007  MSc. Klinische Neuropsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
2004  MSc. Klinische & Gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden

Freelance docent

Sinds 2015 geef ik les bij Sonnevelt Opleidingen. Ik verzorg lesdagen in de opleidingen Kindercoach en Gezinscoach.

t

WIST JE DAT?

Om als zorgverlener met kinderen te mogen werken is altijd van beide ouders toestemming vereist, tenzij het gezag bij één van de ouders ligt. Lees hier mijn blog over ouderlijk gezag.

t

WIST JE DAT?

Bij kinderen vanaf 12 jaar is naast de handtekeningen van ouders ook de toestemming van het kind zelf vereist. Dus voor we starten, eerst even krabbelen.
t

WIST JE DAT?

Jongeren van 16 en 17 jaar beslissen zelfstandig over hun coachtraject. Daarom is toestemming van ouders niet nodig. Al is dit wel wenselijk voor de facturering.