Selecteer een pagina
Karlijn Pieterse

Ik ben Karlijn Pieterse (1982), psycholoog en kindercoach bij scheiding.

Mijn werkwijze onderscheidt zich in een krachtige combinatie van een brede psychologiekennis, een meer praktische coachingachtergrond en een sterke intuïtie.

iep coaching is een moderne praktijk in het centrum van Voorschoten, gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en ouders in scheidingssituaties.

Ik ben Karlijn

In mijn praktijk help ik jou en je kinderen graag op weg na de scheiding, met een praktische, persoonlijke en professionele aanpak. Ik help jou en je kinderen bij het maken van een sterke start na de scheiding. Zodat jullie lekkerder in je vellen en jij je straks weer in controle voelt, en jij je in jouw nieuwe gezinssituatie ook weer zeker voelt over jezelf als ouder.

Als kind van gescheiden ouders, ik was toen 19, is echtscheiding een thema dat al jaren door mijn eigen leven verweven is. Van de eerste maanden na de scheidingsmelding waarin ik het moeilijk heb gevonden om te wennen aan alle veranderingen, tot nog jaren later bij het ontmoeten van nieuwe partners en de zenuwachtige momenten dat mijn ouders elkaar weer voor het eerst ontmoetten. Inmiddels ben ik 36, ben ik opgeleid tot psycholoog en kindercoach, ben ik zelf moeder geworden, en begeleid ik gescheiden gezinnen in mijn praktijk. Bij mij aan tafel zitten vaders, moeders, zonen en dochters, met ieder hun eigen vragen en gevoelens over de scheiding. Geen enkele scheiding is hetzelfde, maar wat altijd overeenkomt is de ingrijpendheid ervan: de wereld van ouders en kinderen staat op zijn kop! Ik begeleid ouders en kinderen bij het doormaken van deze periode. Dit doe ik op een positieve, nuchtere en respectvolle manier. In mijn ontmoeting met ouders en kinderen ga ik er vanuit dat een ieder handelt vanuit goede intenties, en dat wij doen wat we doen omdat het ons iets oplevert. Wat dit ook is, zoals troost of goedkeuring, of een gevoel van controle. Zo is er dus nooit goed of fout. Of het gedrag ook handig of helpend is, ja, dat is een tweede. Daar kijken we nieuwsgierig naar, voorbij het oordeel van goed of fout.

Ik werk met ouders, kinderen of het hele gezin. Ook werk ik met het New Beginnings programma; een uniek 10-weken ouderprogramma uit de VS. New Beginnings is laagdrempelig en uitermate praktisch. Het leert ouders hoe zij hun kinderen zélf beter kunnen helpen na de scheiding. Het gaat over vragen als “Hoe praat ik met mijn kinderen over hun gevoelens en over lastige vragen over de scheiding? Hoe zorg ik voor een positieve, stevige basis in mijn ‘nieuwe’ gezin? Hoe komt er meer rust en balans in huis? Hoe heb ik het weer leuk met elkaar? Hoe houd ik mijn kinderen buiten het conflict met mijn ex-partner?”

Heel graag tot ziens in mijn praktijk!

Karlijn

Opleidingen

2019  NLP Practitioner, BPD Training Zoetermeer
2018  
Training Kinderen Scheiden ook! 2.0, RINO Amsterdam
2017  
Training burn-out coach, Albert Sonnevelt/Burn inn
2015  Traumaverwerking bij kinderen, OpenFields Opleidingen
2014  Workshop Fluisterkind, OpenFields Opleidingen
2014  Opleiding Kindercoach, Sonnevelt Opleidingen
2007  Basisaantekening Psychodiagnostiek, kwaliteitskeurmerk NIP
2007  MSc. Klinische Neuropsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
2004  MSc. Klinische & Gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden

Docent

Sinds 2019 ben ik aangesteld als docent bij de Universiteit Leiden, afdeling Pedagogiek. Ik geef onderwijs in gesprekstechnieken en ik begeleid masterstudenten tijdens hun eindstage.

Sinds 2015 ben ik freelance docent bij Sonnevelt Opleidingen. Ik verzorg o.a. lesdagen in de opleiding Kindercoach.