Trajecten bij iep coaching

Welke soort hulp past het best bij jullie situatie en hulpvraag? We kijken hiernaar tijdens de telefonische kennismaking. 

Uitgangspunt in mijn praktijk is de ondersteuning van kinderen na echtscheiding. Bij mij in de praktijk komen kinderen die een zetje in de rug kunnen gebruiken na de scheiding van hun ouders. Ook begeleid ik moeders die willen leren hoe zij hun kinderen zélf het beste kunnen ondersteunen na de scheiding. Dan werken we met het New Beginnings programma. 

Voor kinderen: kindtraject

Een kindtraject start met een eerste gesprek met beide ouders, eventueel afzonderlijk van elkaar. Afhankelijk van de leeftijd van het kind is hij of zij hier ook bij aanwezig. In dit gesprek doen we twee dingen: (1) we brengen jullie situatie en hulpvraag uitgebreid in kaart en (2) we zetten een stip aan de horizon: wat willen jullie met de begeleiding bereiken? Daarna komt het kind een aantal keer apart bij me. We sluiten af met een evaluatie met beide ouders, eventueel intree afzonderlijke gesprekken. Uitbreiding van het traject is natuurlijk mogelijk.

Voor moeders: New Beginnings programma

Wil je weer grip op je gezin na de scheiding? Meer rust en balans in jouw nieuwe gezin? Wil je weten hoe jij je kind na de scheiding zélf het best kunt ondersteunen? Met veel vertrouwen werk ik sinds 2016 met het New Beginnings programma. Dit bewezen effectieve ouderprogramma van 10 sessies komt oorspronkelijk uit de VS. Het helpt ouders en kinderen weer hun draai te vinden na de scheiding op een hele positieve en praktische manier.

 

Twijfel je of je met jouw vragen bij mij terecht kunt? Dan juist bellen! Ik denk namelijk graag met je mee. En past je hulpvraag niet binnen mijn mogelijkheden, dan help ik je graag op weg naar een andere professional in de regio. Voel dus je welkom om met me te sparren over jouw situatie.

Telefonisch kennismaken is 100% gratis en vrijblijvend.

Zal ik jou terugbellen? 

Als je wilt kun je hier je gegevens achterlaten, dan bel ik je terug.

Kort traject voor kinderen
Voor kinderen die sinds de scheiding niet zo lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld een kind dat vaker boos is of huilt, veel piekert, of last heeft van buikpijn. Ik kijk graag met je kind mee wat er op dit moment bij hem speelt, waar hij tegenaan loopt en wat nu voor hem belangrijk is.

7 consulten

  • Consult met ouders (soms ook met het kind erbij)
  • 5 consulten met het kind
  • Consult/evaluatie met ouders 

€630,00
Extra consult: €90,00
 

Vergoeding. Vergoeding is vaak mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Controleer dit vooraf goed bij jullie verzekeraar.

Methodieken. Ik werk met allerlei methodieken, zoals handpoppen, tekenen, ‘helende verhalen’, meditaties en diverse gesprekstechnieken. De precieze invulling van een consult hangt af van de leeftijd van het kind en de hulpvraag.

New Beginnings programma
Een unieke training speciaal voor gescheiden moeders. New Beginnings geeft je handvatten om na je scheiding een positieve, liefdevolle start met je kinderen te maken en de balans in jouw eigen, ‘nieuwe’ gezin weer te vinden. New Beginnings is laagdrempelig, praktisch en hartstikke positief. Zo wordt het weer leuker om moeder te zijn!

3-MAANDEN TRAJECT
10 wekelijkse sessies van 2 uur, en twee check-ups tussendoor, individueel of in een kleine groep.  

Groep: €597,00 

Individueel: €897,00 

Vergoeding. Sommige werkgevers vergoeden het programma. Betaling in termijnen is mogelijk.

Bewezen effectief. Ruim 20 jaar onderzoek in de VS laat zien dat New Beginnings op veel verschillende manieren goed is voor kinderen: ze hebben een hechtere band met hun ouders, zitten beter in hun vel en doen het beter op school. Thuis is er meer plezier en balans, en ook de moeders zelf voelen zich fijner: meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van controle.  

Veel gestelde vragen

Worden de consulten vergoed door mijn verzekeraar? Kan ik in termijnen betalen? Tot wanneer kan ik een afspraak afzeggen? Moet mijn ex-partner perse toestemming geven voor een traject met mijn kind? Je vindt het antwoord op deze en andere vragen op de pagina met veel gestelde vragen.