Ik ben gescheiden. Hoe kan ik mijn kinderen zelf het best helpen? Hoe zorg ik voor een stevige basis in mijn eigen 'nieuwe' gezin?

Het kan: weer grip op je gezin na je scheiding. Het New Beginnings programma helpt je bij het maken van jouw nieuwe start.
Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek met Karlijn

Dit is het New Beginnings programma

“Hoe kan ik mijn kinderen nu het best helpen?”

“Hoe kunnen we weer meer plezier beleven als gezin?”

“Hoe praat ik met mijn kinderen over hun gevoelens?”

“Hoe houd ik mijn kinderen buiten de conflicten?”

“Wat is nu belangrijk voor mijzelf en voor mijn gezin?”

Het New Beginnings programma gaat over deze en andere veelgestelde vragen na scheiding. Het is geen verrassing dat een scheiding een ingrijpende gebeurtenis is die ontzettend veel van kinderen en ouders vraagt. Veel kinderen voelen zich na de scheiding vaker boos, onzeker of verdrietig, ze gedragen zich brutaal of trekken zich juist terug van het gezin, of lopen vast op school. Veel ouders vertellen dat ze zich schuldig voelen over de scheiding en dat ze twijfelen of ze het allemaal wel goed doen voor de kinderen. New Beginnings leert je hoe jij je kinderen zélf het best kunnen ondersteunen na de scheiding. 

Het New Beginnings programma geeft jou veel tips & tools om na de scheiding een positieve en liefdevolle start met je kinderen te maken en de balans en rust in jouw gezin weer te vinden. Het programma bestaat uit 10 wekelijkse sessies, 2 check-ups tussendoor en wekelijks persoonlijke feedback. New Beginnings is nadrukkelijk geen therapie voor jouzelf: de focus ligt op het ondersteunen (en het welzijn) van de kinderen.

Je kunt New Beginnings volgen in een kleine groep met andere gescheiden moeders, of als individueel traject.

Onderzoek naar New Beginnings

De Amerikaanse ontwikkelaars doen al 20 jaar onderzoek naar het programma. Wat blijkt? New Beginnings is op veel manieren goed voor kinderen: ze hebben een hechtere band met hun ouders, ze zitten lekkerder in hun vel, het gaat beter op school en hun zelfvertrouwen groeit. Ouders genieten van de nieuwe balans en positiviteit in hun gezin en gaan de toekomst met groter vertrouwen tegemoet.

Vrijdag 14 februari 2020 start een nieuwe groep voor moeders in Leiden!

R

Week 1 en 2: Warmere banden

Vanaf week 1 ga je thuis aan de slag met de geleerde tips & tools, waardoor de relatie met je kinderen versterkt. Je zet een stevige basis neer, en bouwt aan jullie gezinsidentiteit. De spanning gaat thuis omlaag en jullie gaan meer plezier beleven met elkaar.
R

Week 3 tot 5: Goed luisteren

Deze weken staan in het teken van communicatie: goed luisteren naar je kinderen, je kinderen meer laten vertellen en het omgaan met lastige vragen of onderwerpen.
R

Week 6: Kinderen erbuiten houden

Er zijn zes manieren waarop kinderen bij een scheiding ertussen kunnen komen te zitten, soms heel subtiel. Je leert hoe je dit kunt voorkomen en hoe jij de controle kunt nemen in conflictsituaties met je ex-partner.
R

Week 7 tot 9: Effectieve discipline

Deze sessies gaan over effectieve discipline: je leert hoe je jouw kinderen makkelijker, positiever én effectiever kunnen bijsturen in huis. Met zoveel positiviteit en balans in het gezin wordt opvoeden weer leuk!
R

Week 10: Afronden & vieren

We kijken terug op alle onderdelen van het programma en is er volop ruimte voor vragen. We kijken ook terug naar jouw doelen uit week 1. Natuurlijk gaan we jouw harde werk en successen vieren met heerlijke koek of taart!
Ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen (zelfs als je niet gescheiden bent :-)) Door de cursus New Beginnings heb ik een betere band gekregen met mijn kinderen. Ik vind ze veel leuker en het is gezelliger geworden thuis. Karlijn brengt het goed over en door haar enthousiasme heb je ook meteen zin om het thuis in de praktijk te brengen.
Moeder van 2 jongens, 10 en 11 jaar

Waar ik in het begin opzag tegen de rollenspellen, merkte ik al gauw dat het me zoveel inzicht gaf. Een andere moeder nam de rol van mijn kind. Ik merkte direct hoe ik communiceer met met mijn kind en wat daarin wel en niet werkt. Verder is het absoluut geen klaagcursus, maar juist gericht op positieve communicatie en het geven van een goede basis aan mijn kinderen.
Moeder van 3 kinderen

Karlijn is zo betrokken bij de cursus, dat straalt er van af en komt in alles naar voren. Het lesmateriaal was prettig geformuleerd en we hebben zoveel geleerd… Echt een aanwinst voor de rest van ons leven!
Moeder van 2 kinderen